Ayatsuri Sakon

sakon
Egy újabb nyomozós sorozat~~

Történet: Sakon egy nagyon híres Bunraku mester, Tachibana Zaemon unokája. Nagyon félénk fiú, nincs önbizalma, ám ez teljesen megváltozik, ha a bábujával, Ukonnal van. Ukon Sakon teljes ellentétje: nagyszájú, kimondja, amit gondol. Remekül kiegészítik egymást és nagyon jó barátok. Együtt különféle bűntényeket oldanak meg, melyekkel útjuk során találkoznak.

Többet nagyon nem lehet elárulni, hisz az anime több 3-4 részes arc-ból épül fel. Ezek közt vannak nagyon jók (személyes kedvencem az első és az utolsó), de sajnos találkozhatunk néhány olyannal is, ami nem tartogat sok meglepetést és már az elején tudjuk, hogy ki az elkövető (ilyenek főleg a sorozat közepe fele fordulnak elő).

A szereplőkre viszont nem lehet panasz. Sakon hiába tűnik elsőre a szokásos, csöndes bishounennek, ennél azért jóval több. A sorozat folyamán megismerjük a múltját (leginkább az utolsó arc-ban) és az Ukonhoz fűződő kapcsolata is nagyon érdekes. Sakon annyira jó hasbeszélő, hogy a néző néha el is felejti, hogy Ukon “csak” egy bábu.
A mellékszereplők is jól ki vannak dolgozva, mindig kapunk pl. megfelelő magyarázatot arra, hogy ki miért követett el 1-1 gyilkosságot. Ráadásul Sakon azért szerez néhány barátot is az útja során, akikkel később is találkozhatunk :).

A sorozat legnagyobb hibája (mint már említettem) az az, hogy arc-okból áll, ami alapjában véve nem gond, de néha elég nagy színvonalbeli különbség van 1-1 történet között. Én a közepe táján untam néhányat, de szerencsére az utolsó arc kárpótolt érte, igazán jól sikerült.

A mangához nem volt szerencsém, de annyit tudok róla, hogy össz-vissz 4 kötetes. A történet Miyazaki Masaru, a rajz pedig Obata Takeshi (Death note, Hikaru no go) nevéhez fűződik.

Nálam még nagy plusz volt, hogy Sakon szerepében Ogata Megumit hallhattam :).

Akik szeretik a nyomozós sorozatokat, azoknak érdemes tenniük egy próbát, megéri :).

Értékelés: 7,5/10

Egy hozzászólás

  1. Hehe, a bábu első ránézésre tiszta Kenshin. 😀
    Amúgy egy lightos jópofa animenak tűnik, majd lehet meglesem egyszer. 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: