Turn left, turn right

tltr
Végre itt a nyár és van időm rendesen filmet nézni. Gondoltam, kicsit bővítem a “tudásomat” ázsiai filmek terén és a választásom először erre a romantikus filmre esett.

Történet: két főhősünk, Eve Choi, aki fordító/író és John Liu, a hegedűművész egy véletlennek köszönhetően összefutnak egy parkban. Beszélgetésük során kiderül, hogy már gyerekkorukban is ismerték egymást, de mivel a lány elvesztette a táskáját, sose tudta felhívni a fiút. Így 13 év után a végzet azonban ismét összehozta őket, ám a dolgok úgy alakulnak, hogy megint elszakadnak egymástól és nem találják a másikat… ráadásul mindkettejük életében feltűnik 1-1 olyan személy, aki még inkább akadályozza a találkozásukat.

A film gyönyörűen szemlélteti, hogy milyen az, amikor két ember tényleg szereti egymást, milyen, ha a végzet egymásnak teremtette őket. Igen, erről szól a film: a végzetről. Két fiatal, akik 13 év után találkoznak véletlenül újra és azt se bánnák, hogy ismét elteljen 13 év, csak hadd lássák egymást újra. Ugyanakkor van még egy fontos dolog: néha képtelenek vagyunk észrevenni azt, ami közel van hozzánk. Ugyanis főhőseink ráadásul még szomszédok is, mégse futnak össze egyszer sem, hisz az egyikük balra fordul, míg a másik jobbra.

Nem mondom, hogy sok ázsiai filmet láttam volna, de sokszor olvastam már panaszt a színészekre… hát ebben a filmben egy szavam se lehet rájuk. A két főszereplő nagyszerűen hozza a szerepét. Gigi Leungot láthatjuk Choi szerepében, Takeshi Kaneshirot pedig Liuéban (ő talán a Repülő tőrök klánja c. filmből lehet ismerős a magyar nézőknek, ő játszotta Jint).

A zenére annyira nem figyeltem, de felcsendült benne két gyönyörű dal is, szóval az OST-ot is érdemes hallgatni^^.

Összességében ajánlom mindenkinek, aki egy könnyed romantikus, de nem nyálas filmre vágyik.

bscap0000 bscap0001 bscap0002 bscap0003 bscap0004 bscap0005

Trailer:

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: