Aria

ariacover
Pár napja sikerült befejeznem ezt a csodás sorozatot^^.

Történet: a helyszín Neo-Venezia. Nem véletlen ez a név, hisz tényleg Velencét idézi a város. Itt követhetjük figyelemmel három gondolás gyakornok lány, Akari, Aika és Alice útját ahhoz, hogy igazi “prima”-k legyenek.

Sokan gondolhatnák, hogy ez nem tűnik túl izgalmasnak, de nem is ez a lényeg. Az Aria nagyon szép, néha misztikus, máskor szomorkásabb, de általában véve kedves történeteket tár a szemünk elé. Akari igen különleges lány, aki könnyen barátkozik és vele együtt mi is felfedezhetjük Neo-Veneziat (az egyetlen apró “hiba” talán az, hogy a szerelmi szálak kicsit sűrűbben is előjöhettek volna, de ez tényleg nem zavaró).

Ha már Akari szóba jött, érdemes megjegyezni, hogy a szereplők nagyon szerethetők és aranyosak. Nem a “moe”-s szinten, szimplán emberiek, megvan a maguk hibája, félelmük (még annak is, akiről azt hinnénk, hogy maga a tökély). Negatív szereplőket viszont nem érdemes keresni :P. Ráadásul ez az anime bebizonyítja, hogy lehet fanservice nélkül fürdős jelenetet csinálni aranyos lányokkal.

Az Aria egy lassú folyású anime, nem igazán van összefüggő története, leszámítva az alaphelyzetet, miszerint láthatjuk a 3 főszereplő fejlődését.

A zenéje nagyon szép, ugyanolyan nyugodt, mint maga a sorozat. Az opening abból a szempontból érdekes, hogy nincs egy opening animáció, hanem mindig az adott részt láthatjuk, gyönyörű képeket a városról, néha beszélgetéseket is, ezért mindig érdemes őket végignézni.
A zenével kapcsolatban csak egyetlen sajnálatos hír van: Kawai Eri, aki Athena gyönyörű dalait énekelte, még 2008-ban elhunyt :(.

Az animáció gyönyörű, az első két sorozat még nem, de az utolsó már szélesvásznon tárul a szemünk elé. A hátterek kidolgozottak és a szereplőknél sem igen látni félresikerült fejeket. Ami nálam egy kis plusz pont, az az hogy az SD fejek kifejezetten aranyosak. Láttam már annyit, hogy megszokjam őket, de itt néha kicsúszott a számom 1-1 “aww, de édi” :D.

Az Ariát főként azoknak ajánlanám, akik szeretik a nyugis sorozatokat, nem vágynak akcióra és fanservice-re. A hangulatát leginkább a Natsume yuujinchouhoz, Mushishihez és hasonló sorozatokhoz tudnám hasonlítani, ugyanakkor valamiben mégis más.

Értékelés: a három sorozat + OVA együttesen 95/100 (inkább áttérek erre a pontozásra, valahogy kényelmesebb, mint a 10-es rendszer :D).

aria aria2 aria5 aria7 aria8 aria9 aria3 aria4 aria6

2 hozzászólás

  1. LOL! Én is épp mostanában fejeztem be!
    Egyetértek szinte mindennel, amit leírtál, bár az SD fejekből kicsit kevesebbet is kibírtam volna, de azért még nem találtam annyira soknak az SD-mennyiséget, hogy zavart volna.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: