Himitsu – The revelation


Vannak sorozatok, amikkel ha végzek, azon kezdek el tűnődni, hogy: miért ennyire ismeretlen? Persze vannak olyanok, amiknél meg lehet erre találni a választ: túlságosan rétegsorozat, régi, stb… a Himitsunél azonban még mindig nem tudom, hogy miért látták ilyen kevesen.

Történet: a nem túl távoli jövőben járunk, ez is csak azért látszik, mert egy új módszert alkalmaznak a nyomozások során: meg tudják nézni az áldozat agyában található emlékeket az MRI rendszer segítségével. Persze erre vonatkozik néhány szabály, pl. a halál beállta utáni két napban fel kell használniuk az agyat, különben már nem tudják előhívni az emlékeket. Ezt a módszert a 9. részleg használja, ide érkezik főszereplőnk, Aoki.  Aoki tud szájról olvasni, ezért nagy segítséget jelent a nyomozásban, hisz az MRI-n megjelent emlékeken nincs hang.

A sorozat már az elején felvet komoly morális kérdéseket: van-e joga bárkinek ahhoz, hogy az emberek privát életébe belenézzen? Milyen érzés, amikor a legszörnyűbb dolgok tárulnak az ember szeme elé, ha belenéz egy pszichopata gyilkos emlékeibe?

Az anime során szépen, lassan belelátunk a szereplők magánéletébe is, hogy hogyan hat rájuk ez a munka. Persze a legtöbb ilyen eset Aokira vonatkozik, de azért szerencsére a többiek sem maradtak ki, mindenkit meg lehet kedvelni (az már más kérdés, hogy az én egyik kedvencem már megint jól megszívta… de ezt már kezdem megszokni :’D). A másik főszereplőnk pedig maga a részleg vezetője, Maki, aki elég fiatal, ám magabiztos és a beosztottai is nagyon tisztelik… ám neki is vannak szörnyű dolgok a múltjában.

A Himitsu több történetből épül fel, így mint a legtöbb ilyen esetben, természetesen itt is előfordulnak kevésbé érdekes, kiszámíthatóbb részek is. Számomra a sorozat csúcspontja a 23-24. rész története volt, ha másért nem, már ezért is megérte megnézni :P. De persze ezen kívül is voltak remek történetek.

A grafikára nem lehet panasz (eleve a MADHOUSE áll a sorozat mögött :D), a BGM-ek között pedig volt pár fülbemászó dallam.

Akik szeretik a krimit, azoknak mindenképp ajánlom a sorozat megtekintését.

Értékelés: 89/100
(Megjegyzés: a sorozat Himitsu – Top secret címen is fut.)

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: