Asatte no Houkou


A különböző kor ill. testcserés filmek elég elcsépeltek lettek az utóbbi időben. Ráadásul a legtöbb ilyen témájú film vígjáték. Épp ezért egy kicsit sokáig halasztottam ezt a sorozatot, pedig megérte megnézni.

Történet: Karada 12 éves, az átlagosnál kisebb termetű lány. Bátyjával, Hiróval él együtt. Mivel úgy érzi, hogy a terhére van, ezért a “kívánság kőnél” azt kívánja, hogy nőjön fel. Ekkor érkezik a városba egy elég csendes, nem túl vidám lány, Shouko is, aki nem mellesleg Hiro volt barátnője (persze ő nem tudta, hogy Hiro is ebben a kisvárosban él, hisz a fiú egyik pillanatról a másikra lépett ki az életéből). Mikor mind a ketten a kívánság kőnél állnak, kort cserélnek… Karadanak mostantól felnőttként, Shoukonak pedig gyerekként kell élnie.

A témától függetlenül ez egy slice of life sorozat. Szereplőink nem keverednek viccesebbnél viccesebb jelenetekbe (persze ilyenek is vannak :D), hanem próbálnak boldogulni új életükkel. Ahogy halad a történet, egyre többet tudunk meg a karakterekről és hogy vajon miért is kívánhattak ilyesmit.

Nem mondanám, hogy ez egy eseménydús sorozat, inkább kicsit lassú, mégsem éreztem vontatottnak. A grafika tetszett, nem kiemelkedő, de nem is csúnya. A szereplőket könnyen meg lehet kedvelni (és itt nem csak a két lányra gondolok), a zene viszont beleveszik a sorozatba, egyetlen kiemelkedő darabra sem emlékszem. Persze a legérdekesebb az volt, ahogy a két főszereplő személyisége alakult, ahogy végül sikerült elfogadniuk saját magukat.

Összességében azoknak ajánlanám, akik szeretnének egy kicsi újat is látni ebben a “cserés”  témában és nem zavarja őket, ha egy történet inkább az érzelmekre fekteti a hangsúlyt az akció helyett :).

Értékelés: 78/100

Tudom, hogy egy kicsit rövid bejegyzés lett, de örülök, hogy végre legalább ennyire volt időm :’D.

3 hozzászólás

  1. Oh, egészen meghoztad most hozzá a kedvem. 😀 Lehet a közeljövőben meg is nézem. ^^

  2. Egy-két éve láttam ezt a sorozatot. Egyáltalán nem szoktam hasonló animéket nézni, de valahogy ez előtt leragadtam. Nem kiemelkedő, de kellemes kis sorozat.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: