Twin spica


Ez a sorozat azok közé tartozik, amiknek az első részét többször is leszedtem már, de végül mindig valami mást kezdtem el. Hogy miért? Mert a rövid leírások alapján azt hittem, hogy egy tipikus történet a barátságról, az álmokról és az ehhez hasonló szokásos dolgokról. Hogy tévedtem-e? De még mekkorát. Persze a felsorolt dolgok mind megvannak benne, de a megvalósítás mesteri és összességében egy gyönyörű drámát kaptam, ami a kedvenceim közé is simán bekerült.

A történet úgy kezdődik, hogy fellőnek egy űrhajót (a legelsőt Japánban), ám az örömből hamar tragédia lesz és az űrhajó lezuhan, melynek következtében nagyon sok ember meghal Yuigahamában. Ennek a szerencsétlenségnek az áldozata főszereplőnk, Kamogawa Asumi anyukája is, aki a baleset után még öt évig fekszik kómában, mire meghal. Asumi ekkor még nagyon fiatal. Nem sokkal később találkozik egy oroszlán maszkot viselő férfivel, akit Lion-sannak nevez. Hamar összebarátkoznak és Lion-san akkora hatással van Asumira, hogy történetei hatására úgy dönt, hogy asztronauta lesz…

Ez kb. az első rész tartalma, bár ennél azért jóval több dolog is történik benne. Az az elragadó ebben a sorozatban, hogy arra volt képes, amit nálam még egyetlen anime sem ért el és muszáj beismernem: már a legelején megríkatott. Egyszerűen a hangulata annyira jó és a szereplőket is annyira hamar meg lehet kedvelni, hogy már az első rész is ütött és nem ez volt az utolsó. A sorozat második fele ebből a szempontból talán kicsit gyengébb, de még így is nagyon jó.

Asumi persze próbálja megvalósítani az álmát és be is kerül egy iskolába, ahol ezt a célt elérheti. Itt találkozik a többi főszereplővel is, akik hamar a barátai lesznek. Mindegyikük más és más személyiség, de egyvalami összeköti őket: a vágy, hogy egy nap az űrbe mehessenek. Személyes kedvencem közülük Shuu lett, mert szeretem a hozzá hasonló nyugodt, mosolygós karaktereket (és Kaida Yukit :D).
Azt még mindenképp megemlíteném, hogy rendkívül sok a flashback… kb. mindegyik 2-3. rész az. De ezek a flashbackek rengeteget adnak hozzá a karakterekhez és a jelenben zajló eseményekhez.

Az animáció nem kimagasló, ránézésre még régebbi animének gondolnám, nem pedig 2003-asnak, de ez ne tántorítson el senkit a megnézésétől. A Twin spicának ugyanis sikerül az, ami a legtöbb sorozatnak nem: úgy tud végig drámai maradni, hogy nem esnek túlzásba (khm, AnoHana…), mégis újra és újra meg tudják hatni az embert, de mégsem marad keserű szájízünk, mert ugyanakkor egy bájos történet.

Ám mindenképp érdemes megemlíteni valamit: nincs rendesen befejezve. Bár én sokkal rosszabb befejezésre számítottam, de tény, hogy nem teljes a lezárás. Ám nem is tudom, hogy ezt bánjam-e vagy sem… hisz szívesen néztem volna még tovább a sorozatot, de a mangában volt pár olyan fordulat, amik annyira kiütöttek, hogy talán jobb is, hogy nem kellett színesben is végignéznem T___T. A manga egyébként, ami Yaginuma Kou nevéhez köthető, 16 kötetes, szóval nem egy rövid sztori. Sajnos a neten angol fordítást csak kb. az első 5 kötethez lehet találni, mert miután Amerikában elkezdték kiadni, leállt a csapat. Ám ez egy olyan sorozat, amire szívesen adok ki pénzt, az egyik kötetet már be is szereztem, szóval egyszer talán a mangáról is lesz egy külön bejegyzés. Egyébként született egy 7 részes dorama is, bár nem tudom az mennyire tudta átadni a hangulatot, de az első két része már itt pihen a gépemen :D.

A zenék kellemesek, passzolnak a hangulathoz, az opening különösen fülbemászó.

Nem szeretnék többet áradozni a sorozatról, de tényleg szívből ajánlom azoknak, akik szeretnének egy jó drámát látni. Kicsit bánt, hogy egy ilyen remek sorozat ennyire ismeretlen a magyar közönség előtt. Remélem idővel ez változni fog :).

Értékelés: 9,5/10 (a befejezetlenség miatt… a manga viszont simán 10/10)

Opening:

(Á, hiába áradoztam a sorozatról, valamiért mégis úgy érzem, hogy nem sikerült átadnom, hogy mennyire odavagyok érte >__<)

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: