Hunter x hunter 47. rész


És igen! Ez  az a rész (és fight), amit már a sorozat eleje óta várok. Mind a régi animében, mind a mangában imádom ezt a részt, a mai napig az egyik kedvenc harcom az összes általam eddig látott shounen közül. Izgalmas, pörgős és imádom azokat a láncokat, szóval kíváncsi voltam, hogy az új sorozatban hogyan fogják megoldani. Azt kell mondanom, hogy jó lett. A továbbiakban van 1-2 spoiler és kicsit bővebb vélemény a részről.

A Madhouse-ra eddig sem lehetett panasz az akciójeleneteket illetően (elég csak a Gon vs. Hisokára gondolni, ami szintén ütős volt). Persze mindig fenn áll a veszélye az ilyen hosszú sorozatoknál, hogy valamelyik látványosabb résznél fogy el a pénz, de a HxH-nál egyelőre még nem volt ilyen probléma (és remélem a későbbiekben sem lesz).

A Yorkshin arc az első, ahol tényleg kicsit “sötétebb” lesz a sorozat és eddig ezt remekül megoldották (bár még mindig azt mondom, hogy az előző sorozat valahogy jobban átvezette a hangulatot). A manga később még jóval brutálisabb, de már egyre kevésbé tartok attól, hogy a cenzúra miatt az majd élvezhetetlen lesz. A mostani részeknél is érdekes az “újoncok” véleményét olvasni, akik az elején még egy tipikus shounen fight-ként kezelték a cuccot, most pedig nem tudják hova kapkodni a fejüket 🙂 (vajon mit szólnak majd a chimerás arc-hoz és az utána következőkhöz?).

Sokan, akik nem igazán vannak oda a régi sorozatért, azt írták kifogásnak, hogy ott a rendező nem a mangát, hanem a saját sztoriját csinálta meg. Ez főleg a karakterekre vonatkozik. Őszintén szólva én Kurapica kivételével még egyiküknél sem vettem észre túl nagy különbséget^^”. Kurapicánál is mondjuk csak itt vannak tényleg feltűnő különbségek a manga-beli (és a 2011-es sorozatbeli) énjénél: míg az első évadban eléggé kiborult, miután megölte Uvot, addig eredetileg ezzel nincs különösebb baja, inkább olyannak tűnik, mint aki a pókokkal szemben “eldobja” az eredeti, békés természetét. Kíváncsi vagyok, hogy Togashi merre viszi majd tovább a karakterét, én őszintén szólva szeretném megint olyannak látni, mint amilyen a Hunter exam arc-ban volt :).

Na, azért Uvo is megérdemel pár szót: eleinte valami tipikus izomagynak tűnik, ám amit ennek a résznek a végén csinál, az sokakat meggyőzött. Csináljanak vele bármit, nem adja ki a társait. És ez az, amit szeretek a fantomokban: nem a tipikus “jajj, de rossz életünk volt, ezért utáljuk az egész világot és mindenkit kinyírunk” bagázs, hanem sokkal karakteresebbek (ráadásul a kapcsolatuk is érdekes). Mondjuk ez majd a későbbiekben még jobban előjön majd (Pakunoda~).

Azt is hozzá kell még tennem, hogy a seiyuuk teljesítménye sem volt elhanyagolható ebben a részben. Sawashiro Miyuki remekül tudja átadni az érzelmeket, de még továbbra is azt mondom, hogy az ő hangszíne nem illik fiú karakterekhez, ahhoz nem tudja eléggé elváltoztatni. Ootsuka Akio viszont alapból RULEZ, szóval Uvoként is remekelt (nem véletlen, hogy a Fate/Zeroban is Rider volt a kedvencem :D).

Na, összességében tehát azt mondom, hogy ugyanúgy imádtam ezt a harcot ebben a verzióban, mint a régi sorozatban (bár abban jobb volt a zene). Remélem, hogy a nézettség és a merchandise-ok eladása jól alakul, mert mindenképp szeretném látni ilyen megvalósításban a későbbi [spoiler]Netero&Meruem harcot[/spoiler vége :D].

Gifekért pedig köszönet a MAL fórumnak, mangahelpers fórumnak és a tumblr-nek, mert én lusta vagyok ilyeneket csinálni :D.

6 hozzászólás

  1. Epic EPICsode epic. 😀

    Szal jah, valahogy így kéne kinéznie egy normális shounen-fight cuccnak, nem agyonfillerezett izé, á la Pierrot és “3 oldalt dolgozunk fel a mangából”, á la OP.

  2. Tényleg más volt Kurapica a régiben, emlékszem hogyan kikészült a csata végén, tiszta horror volt ahogy bolyongott utána a holdfényben. Itt meg szinte hidegvérrel végignyomta az egészet. 😀

    Kíváncsi leszek még Gon Vs Gensuru harcra is meg úgy a Hangya Sagából az egészre. Húú mik lesznek ott..

  3. Az lány volt? Nem fiú? Á, fenébe már Togashival és a “nem lehet ránézésre megállapítani a nemüket” karaktereivel :D… Allukáról se tudom még mindig biztosan, hogy fiú-e vagy lány :’D.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: