HxH: Kurapika’s reminiscences

Csak nem bírok elmenni szó nélkül e mellett a oneshot mellett… de egyébként is örülni kell, ha van valami új HxH :D.
oneshot01

Reméltem, hogy majd úgy-ahogy láthatunk pár flashbacket Kurapika múltjáról, mert érdekelt, hogy milyen lehetett a klánja, de Togashi nem épp a flashbackekről híres. Szóval igazából úgy örültem is ennek a fejezetnek, meg nem is… örültem, mert végre betekintést nyerhettünk a Kurata klán életébe, másrészt ez mindössze a közelgő movie-hoz egyfajta előzetes-szerűség, szóval nem a rendes sztoriba került bele (de hát ettől még canon, szóval…).

oneshot02

oneshot03

Érdekes volt Kurapicát gyerekként látni, mert olyan más volt akkoriban, de közben meg mégsem. Más volt, hiszen sokkal vidámabb volt (ami érthető is), néha pedig a kalandvágyó énje Gonra emlékeztetett :D… viszont közben mégis ugyanaz a karakter, aki már akkoriban is könnyen felkapta a vizet.
oneshot04

oneshot05

A klánról végül is a lényegesebb dolgok kiderültek: elzárkózva élnek a külvilágtól, mert ott sokan az “ördög szemének” tartják a skarlátvörös szemüket, 128-an vannak (bár ebbe azok a külsősök is beletartoznak, akik beházasodtak a klánba). A gyerekek nem mehetnek egyáltalán a kinti világba, de felnőttként már mehetnek. Kurapikának meg pont ez nem tetszik, mert orvost akar találni a barátjának, ezért végül meggyőzi a “falu öregjét”, hogy hadd tehessen le egy vizsgát, hogy mehessen a “külvilágba”.  Ez kisebb-nagyobb nehézségek árán pedig sikerül is neki.

oneshot06

Kicsit ironikus, hogy Kurapica csupán azért élte túl az egész mészárlást, mert orvost akart keresni és elment a faluból egy időre.

oneshot07

oneshot08

Viszont egyvalamit mégis elért ez a fejezet: sikerült megutálnom a Genei Ryodant. Persze karakterként továbbra is remekek, de az utolsó oldalon leírt részletek után már az sem érdekel, ha mind meghalnak a manga végére (hiába tudtam eddig is, hogy nem jófiúk). Egyszerűen extra kegyetlen volt, ahogy az emberekkel végeztek, a gyerekek kínzásáról nem is beszélve 😦 (pláne, hogy most már tudok arcot is párosítani némelyik áldozathoz). Nem is bánom, hogy ebből nem mutattak semmit, elég volt olvasni is. A végén levő üzenetet viszont nem egészen értem. Igaz, a mangában is előjött már egyszer, akkor egy ártatlan Meteor city-i embert ítéltek halálra (emlékeim szerint) és miatta álltak bosszút. De akkor ez meg azt jelentené, hogy a Kurata klán tett valamit Meteor city ellen? Ezt nehezen tudom elképzelni, mert elzárkózva éltek. Remélem, hogy erre ha máshol nem is, de a movie-ban majd választ kapunk :D.

3 hozzászólás

 1. Nem volt rossz. 🙂

  A végén gondolom az a Ryodannak az eggyen levele, hogy jelezzék ott voltak. Ez inkább financiális vérengzés volt a szemek miatt, mint a fő céljuk egy állomása. Legalább is remélem, nem lesz egy gyűlölet lánc itt is, nem is lenne sok hozzá adott értéke, ha kiderülne a Kurata klánról ez meg az.

  Arról mit gondolsz, hogy Pailo nagyon hasonlít Shalnarkra? Ráadásul a mobiltelefon is előkerült mint utalás, és a mind a 128 lakos meg lett gyilkolva hír is biztosan sántít.

  • De a Ryodan szerintem nem szokott ilyen üzenetet hagyni maga után, ezért gyanús, hogy itt meg igen. De amúgy én se nézek ki semmi “gonoszat” a klánból, pláne, hogy akkor szerintem erre Uvogin utalt volna, amikor Kurapika ellen harcolt, de csak annyit mondott, hogy erősek voltak… nem úgy tűnt, mintha bármi más érdekelte volna.

   Nem hiszem, hogy Pairo = Shalnark, hiszen Shalnark az egyik alapítótagja a Ryodannak, szóval ő valószínűleg elég kicsi kora óta Meteor City-ben élt.

   Nekem inkább Sheila gyanús, túl hirtelen lelépett XD.

   • Tényleg a felfedezést egy női utazó tette.

    A film hogyan fog ehhez kapcsolódni? Ez is benne lesz, vagy ez lesz kiinduló pontja, vagy ez csak kell a hátteréhez? Gondolom pár karakter aki bemutatásra került, a filmben is benne lesz. Viszont a befejezés nem hagy sok lehetőséget.

    De így belegondolva logikus a pár kérdéses rész a végén. Majd ezzel foglalkozhat a film.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: