Carlos Ruiz Zafón: A mennyország fogságában

mennyország_fogságában
Zafón első világsikerű regényének, A szél árnyékának két főhőse, Daniel és Fermín, néhány hónap elteltével újabb kalandokra indul Barcelona utcáin, egy rejtélyes idegen nyomát követve. De az út valójában a múltba vezet. Milyen titkokat rejteget Fermín élete? Mindent tud-e Daniel a családja történetéről? Nem lenne-e jobb, ha bizonyos dolgok örökre rejtve maradnának? Úgy látszik, eljött az idő, hogy megtudjuk az igazságot, és a keserű emlékek felidézése közben fény derül az Angyali játszma című rejtélyes kézirat keletkezésének körülményeire is.

Ha rövid véleményt kéne írnom a könyvről, akkor csak annyi állna itt, hogy eddig ez a leggyengébb rész az Elfeledett könyvek temetője sorozatból. Ezzel  azonban nincs semmi baj, ugyanis ez a kötet inkább átvezetés – összeköti az előző két részt és előkészíti a terepet a befejező kötetnek.

Az viszont kifejezetten tetszett, ahogy a második kötet egyes eseményeit láthattuk másnak a szemszögéből is, ráadásul adott 1-2 magyarázatot is. Ezen kívül pedig a karaktereket is még jobban megismerhettük, főleg Fermint, de nagy örömömre Isabelláról is több minden kiderült, aki továbbra is a kedvenc női karakterem :).

Ami viszont csalódást okozott, az a könyv hossza. Talán még fele annyira hosszú sincs, mint az előző két kötet, viszont ugyanolyan gyorsan lehet vele haladni és túlságosan hamar elfogynak az oldalak :D. Zafón stílusa továbbra is kellően magával ragadó, de azért tud ő jobbat is és remélem, hogy ezt az utolsó részben be is bizonyítja :).

Értékelés: 4/5

A könyv molyos adatlapja

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: