Kemese Fanni: A napszemű Pippa Kenn (Pippa Kenn trilógia 1.)

pippa_kenn
Fülszöveg
: Pippa Kenn tizenkét évesen veszítette el az édesapját: ő volt az egyetlen ember, akit valaha ismert. A lány egyedül marad az erődházban, ahol a napok egyformák, és társaságot csak színes digitális magazinok adnak.
Pippa bármit feláldozna az élő emberi beszédért vagy egy érintésért. Azonban nincs más rajta kívül az erdőben, kivéve a biológiai katasztrófa áldozatait. Ezek a lények gyűlölik a szépséget és emberséget, az elvesztett életük nyomait. Bármikor megölnék Pippát.
Pippa tizenhetedik születésnapján döbbenetes dolog történik: egy vándor érkezik. A sebesült fiú fittyet hány a túlélés szabályaira. Egy paradicsomi kolóniáról beszél, ahol rengeteg ember életben maradt. Azonban őket is halál fenyegeti, egy horda közeledik, és a fiú ennek hírét viszi hozzájuk.
Vajon Ruben igazat mond? Létezik ez a hely? Pippa bizalmát nehéz elnyerni, az örökös küzdés óvatossá tette.
Ruben azonban nem adja fel. Útra kelnek, bármilyen veszélyes is, és a vándorlás közepette egy bensőséges, lágy érzés is életre kel… Létezhet szerelem egy ilyen zord világban? Mit jelent a társ? És mit jelent a bizalom? Mi az, amit Ruben elhallgat?

A  fülszöveg alapján nem nagyon tudtam, hogy mire számítsak. Ugyanis szeretem a posztapokaliptikus történeteket, de attól tartottam, hogy ez csak egy körülmény lesz, amiben el fog ültetni az írónő valami nyálas tinirománcot. De azt kell mondanom, hogy szerencsére tévedtem, ugyanis a környezet és a szerelmi szál nagyon jól megfértek egymás mellett.

Aminek személy szerint külön örültem az az, hogy itt végre nem a „szerelem első látásra” esetét lőtte el a sztori. Ugyanis mostanában folyton olyan könyvekbe botlottam bele, ahol a főszereplők az első találkozáskor egymásba szeretnek, annak ellenére is, ha az egyikük esetleg kifejezetten elutasító a másikkal szemben (pedig ő is szereti…), aztán pedig sokáig szenvednek azon, hogy összejöjjenek. Ez elég fárasztó, mivel kiszámítható, hogy idővel úgyis meglesz a „happy end”. Itt viszont Ruben eleinte kifejezetten csúnyának tartja Pippát, akinek nehéz a bizalmába férkőzni, így fokozatosan figyelemmel követhetjük, hogyan változik meg a kapcsolatuk… így számomra sokkal fogyaszthatóbb lett az egész.

Negatívumként rónám fel azt, hogy a könyv rövidsége miatt elég keveset tudtunk meg a világról, pedig engem nagyon érdekelne, de hát trilógiáról van szó, szóval kell valamit későbbre is tartogatni (azért persze így is eleget tudunk, de olvastam volna még :D).

Kemese Fanninak viszont vannak nagyon jó ötletei, amiket remekül le is írt. Könnyű átérezni a szereplők helyzetét és érzéseit. Arról nem is beszélve, hogy az egésznek van egyfajta nyomasztó hangulata, ami végig ott van az emberben, amíg olvassa.

Pippa karakterét muszáj kiemelnem. Mostanában nem nagyon olvastam olyan könyvet, amiben a főhősnő ennyire szimpatikus lett volna. Megvannak a maga körülményei és végig hitelesnek éreztem a reakcióit (arról nem is beszélve, hogy őt nem kell folyton megmenteni, ugyanis jó kiképzést kapott :D). Rubent is könnyű megkedvelni, még ha eleinte kicsit ellenszenves is, hiszen ő is a történtek miatt viselkedik úgy, ahogy.

A borítókkal pedig nem tudom mi van mostanában, de valamiért megint egy olyat fogtam ki, ami nagyon tetszik :D.

Azoknak mindenképp érdemes elolvasniuk, akik szeretik a posztapokaliptikus világokat… a romantikus száltól sem kell „megijedniük” :).

Értékelés: 4,5/5 (fél pont levonás most csak azért, mert keveselltem a világ bemutatását… de ez még később változhat, majd meglátjuk milyen lesz a folytatás… csak jöjjön már :D!)

Kiadó: Könyvmolyképző
Kiadási év: 2012
Oldalszám: 304

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: