Alison Weir: Lady Jane

lady_jane
Fülszöveg:
Nagy-Britannia történelmi időket él…
A Tudorok legbátrabb, legvonzóbb és leginkább megalázott hősnője, Lady Jane Grey veszedelmes korban született. A kislány hatalomvágytól fűtött apja számára tökéletes fegyver a hatalmi harcok színterén, míg anyja könyörtelenül irányítja a trón felé. Jane vallásháborúk és végzetes politikai játszmák között érik fiatal nővé. VIII. Henrik rokonaként sosem tudja levetkőzni a dinasztia múltját és bélyegét, és bár uralkodóként csupán pár pillanat adatott neki a történelem színpadán, személyes sorsa végtelenül megható és lélekemelő történet. Ereje, esze és őszintesége, példátlan önfeláldozása egy vérgőzös korszak kivételes személyiségéve avatták, akinek regényes életrajza valódi irodalmi csemege.

Pár évvel ezelőtt olvastam az írónő másik könyvét, a Lady Elizabeth-et és mivel az tetszett, ezért erre is régóta kíváncsi voltam. Hasonló stílusúak, szóval nem tudom kikerülni az összehasonlítást.

A Lady Elizabeth-nél faltam az oldalakat. Nagyon megfogott a hangulata és a stílusa is élvezetes volt, kb. két napomba telt elolvasni, pedig annyira nem volt rövid. A Lady Jane-nél is megvannak ezek, mégis jóval lassabban haladtam vele. Lehet, hogy csak a hangulatomon múlott, hogy végül nem tetszett annyira, mint az Erzsébetről szóló regény. Azt viszont meg kell mondanom, hogy Jane karakterét sokkal jobban megszerettem, mint Erzsébetét, ebből a szempontból számomra mindenképp a  Lady Jane az erősebb regény.

Ami az élvezhetőségen rontott, az az, ami minden történelmi regénynél előfordul: a töri órákon már lespoilerezték a fordulatokat 😀 (feltéve, hogy valaki meg is tanulta anno az anyagot XD). Épp ezért nagy meglepetésekre nem kell számítani, de persze ettől függetlenül is élvezetes olvasmány lehet.

Azoknak mindenképp ajánlom, akik szeretik a történelmet (azon belül is a Tudor-korszakot) és tetszett nekik a Lady Elizabeth.

Értékelés: 4/5

Kiadó: Ulpius-ház
Kiadási év: 2009
Eredeti cím: Innocent Traitor
Fordította: Szántó Judit
Oldalszám: 616

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: