Michael J. Sullivan: Birodalom születik (Riyria-krónikák 3.)

birodalom_szuletik
BÁB FEJÉRE KERÜL A KORONA. AZ IGAZI ÖRÖKÖS REJTVE MARAD.
EGY KALANDOR TITKA FELFORGATHAT MINDENT.
Háború fenyegeti Melengárt, és hőseink újabb kockázatos megbízást kapnak. Ezúttal szövetséget kell kötniük a nemzetelvűek csapataival, akik délen a birodalmi elnyomók ellen küzdenek. A Nefronita Birodalom megállíthatatlanul terjeszkedik, és Royce gyanúja egyre erősebb, hogy Ezrahaddon, a mágus eszközként használja őt és társát saját, kifürkészhetetlen céljaihoz. Ha ki akarja deríteni az igazságot, meg kell fejtenie Hadrian titkát. Ám felfedezése, könnyen véget vethet a barátságuknak és kettészakíthatja a Riyriát.

Na igen, ez az! Dicsértem már eleget ezt a sorozatot, de a harmadik kötet bebizonyította számomra, hogy lehet ezt még fokozni. Egyre jobban kuszálódnak a politikai szálak és mindenki kezdi elfoglalni a helyét a történetben.

Hadrian és Royce kettőse továbbra is szórakoztató, egyszerűen remek párost alkotnak (ezt vajon minden kötet után le fogom írni? Valószínű :D). Ráadásul egyre árnyaltabb az ő karakterük is, ahogy folyamatosan derülnek ki róluk a dolgok. Kicsit sajnáltam, hogy Thrace-ből az lett, ami, de biztos vagyok abban, hogy a későbbi kötetekben összekapja magát. Arista pedig most már tényleg kezd az egyik kedvenc karakterem lenni, tetszik, ahogy próbál minden tőle telhetőt megtenni.

Ennek a kötetnek egyébként elég átvezető íze volt, már megismertük a főbb oldalakat és karaktereket, szóval a következő kötettől már jöhetnek az igazi konfliktusok. Jól építette fel az író a cselekményt: a Trónbitorlók még olyan kicsit lazább-kalandozósabb hangulatú volt, az Avemparthánál  már érződött, hogy lesz itt bőven bonyodalom,  ezek pedig bővebben megnyilvánultak a Birodalom születikben.

Még mielőtt túl ömlengőssé válna ez a bejegyzés, egy apró kis negatívumot megemlítenék  (ez spoileres lehet azok számára, akik még nem olvasták):[spoiler] Royce-t többször is „félszerzet”-nek nevezik. Számomra elég zavaró volt, hiszen folyton a hobbitok ugranak be erről a kifejezésről. Bár nem olvastam angolul a regényt, de szerintem itt inkább félvérről van szó. De azt mondom, hogy ennél nagyobb hiba ne legyen a többi kötetben sem :).[spoiler vége]

Továbbra is bátran ajánlom a sorozatot minden fantasy rajongónak (és kevésbé rajongónak is)!

Értékelés: 4,5/5

Kiadó: Fumax
Kiadási év: 2013
Eredeti cím: Nyphron Rising
Fordította: Matolcsy Kálmán
Oldalszám: 408

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: