Yoshida Morohe: Inari, Konkon, Koi Iroha.

inari_cover
Néha előfordul, hogy egy történet annyira felkelti a figyelmemet, hogy képtelen vagyok megvárni, míg a belőle készült adaptáció véget ér és muszáj elkezdenem a mangát. Nos, ez is egy ilyen eset volt :D. Általában külön szoktam írni az animékről és mangákról, de most ebben a bejegyzésben letudom mindkettőt.

inari_003

Történet: biztos sokan gondoltak már arra, hogy de jó lenne valaki másnak lenni. Főszereplőnk, Inari pedig erre esélyt is kap. Egyik nap iskolába menet megment egy bajba jutott kis rókadémont. A helyi istennő annyira hálás neki, hogy ezért cserébe teljesíti egy kívánságát. Inarinak régóta tetszik az egyik osztálytársa, Tanbabashi… viszont úgy vette észre, hogy a fiú a suli szépségéért, Sumizoméért van oda. Végső elkeseredésében ezért azt kívánja, hogy hadd váljon Sumizome-sanná. Ez teljesül is, viszont hamar rájön, hogy ezzel sok bajba kerülhet, így megkéri Uka-samát (az istennőt), hogy változtassa vissza. Ám egy embernek csak egy kívánságát szabad teljesíteniük, így Uka végül átadja isteni erejének egy részét Inarinak, aminek segítségével vissza tud változni, ha pedig akarja, azzá változhat, akivé szeretne. Inari ennek az isteni erőnek köszönhetően továbbra is láthatja Ukát és gyorsan össze is barátkoznak…

Nos, kb. ennyi röviden a történet. Nem tűnik semmi extrának. Én pedig nem állítom, hogy az lenne. Ettől függetlenül annyira jól össze van rakva az egész, hogy még a klisék ellenére is rendkívül élvezetes mű. Igaz, hogy seinenként fut, de szerintem ez remek szórakozást nyújthat azoknak is, akik a shoujokat szeretik.

inari_001

Számomra a sorozat legnagyobb erőssége a szereplőkben rejlik. Egy-kettőre megkedveltem mindenkit és bár sokan mondják, hogy őket inari_006inkább csak az Uka&Touka szál érdekli, mert hogy az „Inari&Tanbabashi dolog olyan megszokott és unalmas”, én épp annyira élvezem a őinari_005 részeiket is. Mégpedig azért, mert bár sok olyan sorozattal volt dolgom, ami középiskolások szerelmi életével foglalkozik, mégis Inari az, aki a leginkább emlékeztet egy igazán szerelmes tinire :D. Arról nem is beszélve, hogy szeretem azokat az apróságokat, amik a szereplők egymás iránti érzéseire utalnak… egyszerűen bűbájos az egésznek a hangulata.

Sok manga foglalkozik az ember-isten (vagy youkai, stb.) kapcsolatokkal és természetesen itt is előjön. Elsősorban főleg Uka és Inari esetében, hiszen nem mindenki nézi jó szemmel, hogy Uka az erejének egy részét Inarinak adta. De képbe került már az ember-isten közötti szerelem is, bár ennél azért még csak most jönnek majd a bonyodalmak.

A másik pozitívum, hogy a mangaka nem húzza el a dolgokat. Tényleg folyamatosan alakulnak a dolgok és természetesnek hatnak. Itt egy kis spoiler következik (a 39. fejezetig): jó példa erre Inari és Tanbabashi kapcsolata. Bár Inari kb. első látásra beleszeretett Tanbabashiba, azért nem ennyiben merült ki az egész, hiszen később azért össze is barátkozott vele. Tanbabashi pedig bár később eszmélt, de miután ő is egyre jobban megismerte Inarit, egyre jobban meg is szerette. Igazán ez a része tetszik, hogy nem volt „szerelem első látásra” mindkét fél felől, hanem Inari „megdolgozott” azért, hogy végre összejöjjenek :D.

inari_004

Pont a héten ért vége az anime adaptáció is, amire összességében azt mondhatom, hogy jól sikerült. Sokat dobott rajta a seiyuu-gárda és a zene is. Az egyetlen negatívum, hogy mindössze 10 részes lett, így a dolgok sokkal gyorsabban történtek, mint a mangában, ahol azért természetesebbnek tűnt a szereplők közti viszonyok változása. A legnagyobb bajom pedig az volt, hogy az utolsó részben kissé túldramatizálták a dolgokat, szerintem a mangás változat jobb lett volna.

inari_002Szóval nem állítom, hogy annyira eredeti lenne ez a manga, de minden megvan benne, amiért egy sorozatot szeretni lehet. Engem most nagyon telibe talált, szóval tudom, hogy talán túlzó a 9/10-es értékelésem, de tényleg előfordul, hogy valami pont jókor találja meg az olvasót, aki más esetben talán pár fejezet után félrerakná az adott művet, nem pedig élvezettel végigolvasná :).

A bejegyzés 39 fejezet alapján íródott, szóval a változtatás jogát fenntartom :D.

5 hozzászólás

 1. Rég olvastam ilyen jó shoujo mangát, (attól független, hogy ez elvileg seinen).
  Az animét az első rész után csak később sikerült folytatnom, és akkor egyben néztem meg több részt, na ezután nem nagyon tudtam csak úgy, kivárni a folytatást. Ráadásul láttam spoiler oldalakat a mangából, és már azok alapján láttam, hogy nekem a manga hangulata épp ugyanúgy bejön mint az anime. Ha már egyszer hallottam a hangokat, azután már a fejemben úgy szólalnak meg olvasás közben is a karakterek, (sőt, ha nem hallok semmit korábban akkor is oda képzelek valamit tudat alatt.)
  Szóval gyorsan be is értem a mangát.

  Nekem a harmadik szál is tetszik, amit nem említettél meg. 🙂 De meg kell hagyni az kicsit erőltetett néhol.
  De a két fő szerelmi szál és a főszereplők nem közvetlenül szerelmi gondjai is jól vannak bemutatva. És a legutóbbi események jót tettek a sztorinak, mert már nem nagyon lehetett volna hova húzni.
  Kíváncsi vagyok mi lesz Ukaval. És kiváncsí vagyok a végső happy end/bad end arányra.

  Az anime utolsó részé azt hiszem még elfelejtettem megnézni, azaz nem is nagyon siettem megnézni. Az ilyen utolsó részek sok mindent nem szoktak hozzátenni a dologhoz, sőt. De így nem is értékelem inkább az animét egyenlőre.

  • Igen, én is szoktam hangokat képzelni a szereplőkhöz, ha pedig már az anime alapján hallottam is hozzájuk, akkor azok maradnak meg a fejemben :D.

   Igen, én elsősorban a két fő párossal foglalkoztam, de a harmadik páros is érdekes (pláne a legújabb fejezet után lettem arra kíváncsi, hogy mi is lesz velük).

 2. Hogy tetszett a legutóbbi fejezet? Touka kis firkája Ukáról. 🙂 És a szerelmes Uka. A legjobb shojou jelenetek ever. 😛
  A hangulat váltás is jó volt, elég nehéz dolgok várhatóak. Inari lesz istennő Uka helyet. Ebből még érdekes dolgok lesznek olyan szempontból is, hogy ki kit fog majd látni. Kíváncsi vagyok lesz-e olyan felálás, hogy Uka nem látja Inarit, mert ő meg teljesen emberré változik. Ez azért érdekel, mert Uka azért adta az erejét Inarinak, hogy barátok legyenek, de ha végül ő teljesen elveszti az isteni erejét akkor megint nem tudnak barátok lenni. Ez olyan csavar, amit nem lehet nem meglépni. Mit érezhet ekkor Uka, érdekes lenne látni.[/spoiler]

  • Hoppá. Nálad nem mennek át a html tag-ek. A második mondattól fehérnek kéne lenni a spoileres szövegnek

   • Nagyon jó fejezet volt, most pont az a rész jött elő, amit az előző után vártam :D. Touka rajza nagyon aranyos volt, remélem is, hogy ilyesmi jövő elébe néznek :D. Annak szintén örülök, hogy legalább ez a szál sem lett tovább húzva, kicsit féltem, hogy Touka túl tsundere ahhoz, hogy ilyesmit mondjon :D.
    Érdekes az is, ami Inarival történik, most biztos jön még egy csomó bonyodalom… ami nem is baj, amíg marad ez a színvonal :D.

    A html tagekkel meg megpróbálok kezdeni valamit :D.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: