Kaze no shoujo Emily

emily_of_new_moon
Történet: Emily édesapja halála után teljesen elárvul. Anyja rokonai sorshúzással döntik el, hogy ki vegye magához a kislányt: így kerül Emily Elizabeth nénihez és velük megy New Moonba, ahol új életet kell kezdenie.

Lucy Maud Montgomery sok emlékezetes karaktert hagyott hátra a világnak. Ez a japán kultúrát sem kerülte el, így Anne után egy újabb szeretnivaló Montgomery karakter történetét is feldolgozták.

Sajnos a könyvsorozathoz még nem volt szerencsém, így nem tudom, hogy pontosan mennyire követi az anime annak a cselekményét, de az biztos, hogy a „Montgomery-s” hangulatot eltalálták (azt viszont tudom, hogy bár a végkifejlet hasonló lett, mint a könyvben, azért nem egészen követték annak az eseményeit). A történet kissé lassú mederben folyik, ám ez nem gond, sőt… sokkal jobban bele tud merülni az ember New Moon világába és karaktereibe.

Ha pedig már karakterek: Emily eléggé emlékeztet Anne-re. Mindkét kislány cserfes, szeretnivaló, nagy hatással vannak a környezetükre és írók szeretnének lenni. Ez a hasonlóság azonban nem zavaró, mivel a szereplők többsége nagyon is érdekes és kedvelhető: az elsőre szigorúnak és ridegnek tűnő Elizabeth néni; a kedves Laura néni és Jimmy bácsi; a heves Ilse; a művésznek készülő Teddy és a politikai babérokra törő Perry. (Az én személyes kedvencem Ilse lett :D.)

A történet igazi slice of life: a szereplők mindennapjait követhetjük nyomon. A sorozat első fele nyugisabb, az utolsó 6-7 részben pörögnek fel a leginkább a dolgok. Itt kifizetődik a kezdeti lassúság, hiszen itt már kellően ismerjük és szeretjük a karaktereket, akiknek aggódhatunk a sorsáért.

Az animáció szép (hiszen 2007-es sorozatról van szó). A character design engem egy ici-picit emlékeztetett a World Masterpiece Theatre-re, bár azért részletesebb volt, mint amilyen a WMT-k szoktak lenni.

A zenét viszont külön kiemelném. Nem az a fajta BGM van itt, amire az ember első hallásra felkapja a fejét, hanem az, ami jól beleolvad a sorozatba és csak kis idő elteltével vettem észre, hogy némelyik dallam mennyire megragadt bennem és mennyire megszerettem.

Lucy Maud Montgomery rajongóknak mindenképp ajánlom ezt a sorozatot, de azoknak is jó választás lehet, akik egy nyugodt slice of life-ra vágynak.

Értékelés: 8/10

A végére pedig egy kis zene 😀

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: