Mukai Natsumi: +Anima

+Anima_001
Néha nem jó, ha eltelik pár hét mielőtt megírnám az értékelést, mert úgy érzem, hogy sok mindent kihagyok (bár ez most legalább nem önhibámból történt). De azért igyekeztem…

Történet: élnek a világban állat erővel rendelkező emberek (akiket találóan animának, pontosabban +Animának hívnak). Vannak, akik félnek +Anima_002tőlük és vannak, akik érdeklődnek irántuk. Egy ilyen +Anima, Cooro a főszereplő, aki magához hasonló animákat keres a világban. Idővel csatlakozik hozzá Husky, Nana és Senri.

Őszintén szólva én valami komolyabb hangulatú történetet vártam, de azt nem tudnám megmondani, hogy miért. Így utólag pedig pláne nem, hisz a rajzok ránézésre is inkább valami aranyos, egyszerűbb sztorit engednek sejtetni.

+Anima_004Mondhatnám, hogy ezért kicsit csalódás volt ez a manga, de összességében mégis tetszett. Pont a sajátos kis bűbája miatt, az egyszerű és viszonylag rövid kis történetei miatt. Nem igazán vannak köteteken keresztül átívelő arc-ok, a legtöbb csak néhány fejezetes… még azok is, amikben némelyik főszereplő kerül előtérbe. Ez persze nem jelenti azt, hogy néha ne lenne kicsit komolyabb a hangulata, de túlzásokba sose viszi a mangaka a drámát.

A 4 főszereplőn kívül találkozunk elég sok mellékszereplővel is, de egyikük sem túl emlékezetes karakter, szóval leginkább Cooro és a többiek viszik a hátukon az egészet. Ők viszont nagyon aranyosak, könnyű őket megkedvelni. Az én kedvencem+Anima_007 talán Nana volt, pedig nem hittem volna, hogy pont őt fogom a leginkább megkedvelni. De jól is működött a kémia a szereplők között, jó volt nézni/olvasni, ahogy egyre jobban összeszokott a kis csapat. A rajzolás pedig viszonylag egyszerű, de szép.

Összességében a +Anima számomra nem lett egy emlékezetes manga, de mindenképp érdemes adni neki egy esélyt, ha az ember valami nyugisabb kikapcsolódásra vágyik.

Értékelés: 7/10

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: