Skip Beat!

skip_beat
Egy újabb sorozat a „már annyian ajánlották, hogy meg kéne végre nézni” listámról :D.

A 16 éves Mogami Kyouko szinte egész életét Fuwa Shoutarónak szentelte – olyannyira, hogy iskola helyett vele tartott Tokióba, hogy a fiú betörhessen a showbusinessbe. Shounak ez sikerült is, már az egyik legnépszerűbb sztár Japánban – csak egyetlen nála népszerűbb van: Tsuruga Ren. Egy véletlen folytán Kyouko meghallja Shou és a menedzsere egyik beszélgetését, amely során a fiú elmondja, hogy Kyoukot csak kihasználja, mert szüksége van valakire, aki mindent megtesz érte, de amúgy egyáltalán nem érdekli a lány. Kyouko természetesen összetörik, de kemény fából faragták, ezért bosszút esküszik Shou ellen, amit azonban csak akkor tud teljesíteni, ha ő is betör a showbusinessbe. Kisebb-nagyobb nehézségek után be is kerül az egyik ügynökséghez… pont oda, ahol Tsuruga Ren is dolgozik.

Az alapszituáció máris bíztató vígjátékot ígér és valóban az is. Ez leginkább Kyouko kétes karakterének köszönhető: az egyik pillanatban egy normális, aranyos lány, de amint meghallja Shou nevét, bosszúszomjassá válik és haláli aura lengi körül. Persze a sorozat mit sem érne, ha a többi karakter ne lenne épp ennyire kedvelhető – vagy (az én esetemben legalábbis) utálható. Na jó, az utálat erős kifejezés, mert nem utálom Shout, de Kyouko pártját fogom. Renbe egy lánynak nem nehéz egyből beleszeretnie, ez alól a végére én sem lettem kivétel, nagyon megkedveltem őt is, akárcsak Moko-sant… az ügynökség idióta igazgatójáról nem is beszélve. Ezek után azt talán mondanom se kell, hogy már az elejétől fogva Ren-párti vagyok :D.

A sorozat rajzolása kissé meglepett, mert ahhoz képest, hogy 2008-ban készült, valahogy nem a tipikus formákat hozza, de ez egyáltalán nem baj, szerintem szépen átültették a manga karaktereit. A zene számomra felejthető volt.

Egyetlen nagy negatívum azonban van a sorozattal kapcsolatban: a vége. Ugye előfordul, hogy anime original endinget kapunk, vagy egy olyan fejezetnél hagyják abba, ami többé-kevésbé elfogadható lezárásnak is. Nos, ebben az esetben egyik sem: egyszerűen félbehagyták. Olyan érzés volt, mintha a készítők kb. az utolsó két percben jöttek volna rá arra, hogy ez már az utolsó rész. Mondanám, hogy reménykedem egy második évadban, de eltelt már pár év a sorozat óta, alapanyag pedig már rég lett volna hozzá, szóval sajnos kételkedem.

Aki tehát rendesen meg szeretne ismerkedni a Skip Beat!-tel, annak mindenképp el kell olvasnia a mangát is. Én is így fogok tenni, amint lesz rá időm, mert nagyon érdekel a folytatás. A mangát ismerőknek viszont mindenképp érdemes megnézniük az animét is, már csak Inoue Marina remek játékáért is… Kyouko nem is lenne Kyouko nélküle :).

Értékelés: 8/10 (simán lehetett volna 9 is, ha nem olyan a vége, amilyen)

2 hozzászólás

  1. Bár nem vagyok nagy shoujo rajongó, (bár lassan mindenért szívesebben rajonganák anime téren bármiért ami nem a mai mainstream alapján folyik..) de igazából a kedvem meghoztad hozzá, csak az a baj amit a negatívumoknál írtál. Sokat hallottam róla, igazából a félbehagyás szerintem még így is jobb ötlet mint egy AO ending. Mondjuk a Kamisama Hajimemashita is kapott második évadot sz’al a reményt nem adnám fel, de nagyon kevés shoujo folytatás volt az utóbbi években.

    • Mindenképp ajánlom, ha valami vígjátékra vágysz :D… a félbehagyottsága ellenére is, mert ha tetszik, utána úgyis neki lehet ugrani a mangának :).

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: